0 800 500 885 0

Яку рушникосушку обрати: електричну або водяну

Яку рушникосушку обрати: електричну або водяну

Комфортне приймання водних процедур неможливий без установки у ванній кімнаті рушникосушки. Він необхідний для сушіння вологих рушників і підтримання належного температурно-вологісного режиму в приміщенні. Тому сьогодні українські сім'ї масово встановлюють рушникосушки в ванних, санвузлах і на кухнях.

При купівлі нагрівального приладу важливо відповідально підійти до його вибору, щоб отримати максимальний ефект від установки, а не просто витратити гроші даремно. І першою проблемою при виборі, з якою стикається покупець, стає питання: яку рушникосушку вибрати: електричну або водяну?

типи рушникосушарок

Електро- і водяні рушникосушки відрізняються конструкцією, принципом дії, способом підключення та управління. Обидва різновиди нагрівачів мають свої особливості та переваги. Конкретний тип вибирається залежно від цілей і завдань споживача, а також умов підключення. Важливим фактором при покупці, який визначає надійність, якість і термін експлуатації рушникосушки, є рівень виробника обладнання.

Французька компанія Atlantic успішно працює на світовому ринку кліматичної техніки з 1972 року. Продукція бренду відрізняється інноваційністю рішень, підвищеною економічністю, високою довговічністю і зручністю використання. Купити в Україні потужні надійні електро рушникосушку Atlantic можна в магазинах-партнерах компанії Епіцентр та Розетка.

Конструкція та особливості водяної рушникосушки

водяні рушникосушкиВодяна рушникосушка являє собою металевий радіатор, який нагрівається за рахунок зовнішнього теплоносія. Прилад не має власного нагрівача, тому повністю залежить від централізованого джерела теплопостачання.

Виготовляється у формі зигзагоподібного змійовика, драбинки або може мати оригінальний фігурний дизайн. На вході в корпус рушникосушки може розташовуватися терморегулювальний клапан. Але його функції обмежуються регулюванням температури води на зменшення.

Підключення водяної рушникосушки здійснюється від одного з таких джерел тепла:

  • Система централізованого опалення. У багатоквартирних житлових будинках старої забудови, в яких була відсутня гаряча вода, рушникосушку підключали до системи опалення. Тому протягом опалювального сезону вона нагрівається досить якісно. Але при відключенні системи опалення, такі рушникосушки стають холодними та перестають виконувати свої функції.
  • Система гарячого водопостачання. У тих будинках, де при будівництві підводилося гаряче водопостачання, рушникосушки підключалися до системи ГВС. Вони здатні працювати протягом всього року. Але через невисоку температуру такі прилади мають маленьку потужність. Вони не здатні якісно обігріти окреме приміщення. Сьогодні в Україні централізована система гарячого водопостачання залишилася тільки лише в окремих великих містах. Тому рушникосушки, інтегровані в систему ГВП, часто не працюють весь рік.
  • Автономна система опалення або гарячого водопостачання. При такому варіанті є можливість гнучкого регулювання потужності рушникосушки. Але залишається все той же недолік - при відключенні котла після закінчення опалювального сезону, радіатор-полотенцесушитель залишається холодним.

До переваг водяних рушникосушок в порівнянні з електричними моделями можна віднести невисоку вартість. Це пояснюється простою конструкцією, а також відсутністю нагрівальних елементів та електронного обладнання. Також водяні нагрівачі не тратять електроенергію, але за спожите тепло все одно доводиться платити.

До недоліків водяних рушникосушок також можна віднести жорстку прив'язку до труб подачі та відведення теплоносія, а також підвищену схильністю до корозії та відкладення солей на внутрішніх стінках через неякісний теплоносій. Основним же їх недоліком є невисока потужність і відсутність можливості регулювання режимів роботи.

переваги водяних рушникосушарок

Характеристики та переваги електричних рушникосушок

електрична рушникосушка атлантикЕлектричні рушникосушки по конструкції та зовнішньому вигляду схожі з водяними моделями. Але оскільки вони не прив'язані до трубопроводів з теплоносієм, то можуть мати ширше розмаїття за формою і дизайном.

Нагрівання поверхні радіатора-рушникосушки проводиться встановленим в корпусі Теном. Прилад підключається в побутову електророзетку, а настройка температури та вибір режимів проводиться за допомогою електронного блоку управління.

Рушникосушки мають високу потужність. Найбільш затребувані моделі потужністю від 300 до 750 Вт, які крім просушування вологої білизни можуть ефективно обігріти приміщення площею від 3 до 7,5 квадратних метрів.

Сучасні електричні рушникосушки відрізняються енергоефективністю, стильним дизайном, компактними розмірами. Електро рушникосушки серій Atlantic 2012 та Atlantic Adelis виготовляються з високовуглецевої сталі з захисно-декоративним покриттям на основі порошкової емалі. Вони дозволяють нагрівати приміщення до температури в діапазоні від + 7 °С до +30 °С. Електронний термостат підтримує температуру з високою точністю до одного градуса.

переваги електричної рушникосушки

Яку рушникосушку обрати для ванної кімнати

Кращим вибором для створення комфортного мікроклімату у ванній кімнаті стане електрична рушникосушка. Вона являє собою повністю незалежний обігрівальний прилад, який не потребує подання зовнішнього теплоносія. Її основними перевагами є висока потужність, інтелектуальна система управління, простота монтажу та експлуатації, можливість установки в будь-якому зручному місці на стіні.

З електричною рушникосушкою ви можете в будь-який час року підтримувати в приміщенні ванної кімнати комфортну температуру і рівень вологості. Ваші рушники завжди будуть сухими та приємними на дотик.

Водяну рушникосушку варто вибирати лише в тому випадку, якщо ви хочете замінити старий радіатор, який втратив презентабельний зовнішній вигляд або заріс зсередини відкладеннями корозії та солей. Якщо ж ви хочете підвищити рівень комфорту у ванній кімнаті та отримати можливість гнучкого управління, то краще купувати більш сучасну і функціональну електро рушникосушку.

Компанія Atlantic спеціалізується на розробці й виробництві сучасної енергоефективної кліматичної техніки та водогрійного обладнання. Розуміючи потребу ринку і кожного окремого покупця, компанія пропонує потужні, надійні, стильні, економічні та доступні за вартістю електричні рушникосушки.

Електроопалювальними обладнання бренду має попит на ринку України та в безлічі країн по всьому світу. Купити в Дніпрі, Харкові та Одесі якісні електро рушникосушки Atlantic можна в магазинах-партнерах компанії Епіцентр та Розетка.

Зворотній зв’язок
або
Телефонуйте на гарячу лінію для швидкого зв’язку
0 800 500 885
Отримати консультацію
Заповніть форму та наш спеціаліст зв’яжеться із вами через деякий час
або
Телефонуйте на гарячу лінію для швидкого зв’язку
0 800 500 885
Порівняння товарів