0 800 500 885 0

Як встановити і як підключити електричну рушникосушку

Як встановити і як підключити електричну рушникосушку

Як встановити і як підключити електричну рушникосушку

Для підтримки комфортного мікроклімату і належних гігієнічних умов у ванній кімнаті рекомендується встановлювати рушникосушку. Раніше у квартирах більшості багатоповерхових будинків у ванній монтувався радіатор у вигляді змійовика зі сталевої гладкої труби. Він підключається до системи централізованого опалення, тому не функціонує в літню пору.

Якщо ж підключення було виконано до системи гарячого водопостачання, то рушникосушка швидше за все зовсім не працює, оскільки централізована подача гарячої води сьогодні є лише в небагатьох українських містах. При цьому поверхня радіатора має невисоку температуру, а можливість регулювання повністю відсутня. Тому жителі квартир і приватних будинків виконують установку нових автономних електро рушникосушок.

як встановити рушникосушарку атлантик

Електрична рушникосушка-радіатор використовує в якості джерела енергопостачання побутову електромережу. До приладу приєднується шнур з вилкою, яка розрахована на підключення до стандартної розетки. Основними перевагами електрорушникосушарок є висока потужність, незалежність від централізованих джерел теплопостачання, широкі можливості в налаштуванні, а також простота і висока швидкість монтажу. Компанія Atlantic є одним з лідерів українського ринку побутового електроопалювального обладнання.

Рушникосушки бренду відрізняються відмінною якістю, енергоефективністю, тривалим терміном експлуатації, стильним дизайном, доступною вартістю. Купити в Україні сучасні надійні електро рушникосушки Atlantic за цінами від виробника зручно в магазинах-партнерах компанії Епіцентр, Розетка і ВенКон.

панель керування рушникосушарки атлантик

Як правильно виконати монтаж електро рушникосушки

Більшість сучасних рушникосушок призначені для настінного монтажу. Встановлювати їх можна у ванній кімнаті, санвузлі, на кухні або будь-якому іншому житловому приміщенні, в якому підтримується допустимий температурно-вологісний режим. Монтаж приладу проводять вже після фінішної обробки стін.

Єдиною умовою є наявність біля передбачуваного місця установки побутової електророзетки змінного струму з напругою до 230 В. Виробники зазвичай вказують в керівництві по експлуатації обладнання умова проведення монтажу електро рушникосушки уповноваженим кваліфікованим виконавцем. Але при наявності розетки в зоні монтажу приладу з роботами впорається будь-який домашній майстер при наявності інструменту.

При виборі місця монтажу слід дотримуватися таких рекомендацій:

  • мінімальна відстань від бічних стінок електронагрівального приладу до найближчих перешкод повинна складати 150 мм;
  • відстань від верхніх країв рушникосушарки до стелі або виступаючих конструкцій - не менше 150 мм;
  • інтервал між нижніми гранями бічних колекторів приладу і найближчою горизонтальною поверхнею не повинен бути менше 281 мм, між панеллю керування і перешкодою знизу - 200 мм;
  • для забезпечення безпеки маленьких дітей рекомендується розміщувати пристрій таким чином, щоб нижня перекладина, що нагрівається, знаходилася на відстані від підлоги не менше ніж на 600 мм;
  • не слід розміщувати рушникосушку поруч з витяжною гратою системи примусової вентиляції, оскільки при роботі вентилятора тепле повітря буде віддалятися з приміщення;
  • не рекомендується розміщувати пристрій під стаціонарною електророзеткою і влаштовувати над ним полки для зберігання речей.

комплектація рушникосушки atlantic

Установка рушникосушки здійснюється навішуванням на настінні кріплення. У виробників пристойного рівня вони йдуть в комплекті з товаром. Кріплення фіксуються в стіні за допомогою анкерних крепежів. Тип кріплення може змінюватися в залежності від матеріалу стіни або перегородки (бетон, цегла, гіпсокартон, деревина).

Конструкція стіни повинна бути розрахована на можливість сприйняття навантаження від приладу. Рушникосушки Atlantic мають невелику вагу від 7 кг у пристрої 300 Вт до 23 кг у приладу потужністю 750 Вт. Кріплення жорстко монтуються на стіну відповідно до схеми та розмірів в інструкції до рушникосушки. Електрорушникосушка навішується на них і залишається надійно закріпленою протягом всього терміну експлуатації.

Електро рушникосушки серії Atlantic Adelis мають в комплекті 4 повноцінних кріплення. Відстань від стіни до лицьової поверхні радіатора становитиме всього 118 мм. Нагрівачі серії Atlantic 2012 укомплектовані трьома кріпленнями (2 верхніми і одним нижнім). Рушникосушарка навішується на них поперечними нагрівальними перекладинами. Повна глибина монтажу становить всього 100 мм. Детальну інформацію можна знайти в карточці товару.

В процесі монтажу необхідно акуратно свердлити поверхню стіни, адже найбільш популярним матеріалом облицювання ванної кімнати є тендітна керамічна плитка. Для того, щоб не пошкодити кахель слід використовувати спеціальні свердла по кахлю, а також виконувати свердління в безударном режимі. Не рекомендується виконувати отвори біля країв плитки, а також в міжплиткових швах. Перед початком свердління необхідно відколоти верхній шар емалі або наклеїти малярський скотч на поверхню плитки.

Підключення до мережі електро рушникосушки та технічне обслуговування

Монтаж електро рушникосушки необхідно виконувати поблизу розетки змінного струму з мережевою напругою 210-230 В. Підключення проводиться за допомогою заводського кабелю. Розетку необхідно розташовувати на відстані від ванної не менше 600 мм на всі боки. Якщо ж електророзетка розташовується ближче, то вона повинна мати клас захисту не нижче IPX4. Над ванною розміщення електричних пристроїв заборонено в цілях безпеки. У приміщеннях з підвищеною вологістю, якими є ванні кімнати та кухні, розетка повинна встановлюватися на висоті не менше 250 мм від підлоги. Заземлювати рушникосушку забороняється.

кольори рушникосушарок atlantic

Електро рушникосушарки не вимагають специфічного обслуговування і догляду. Необхідно регулярно протирати їх від пилу і вологи. Один раз в 6 місяців рекомендується ретельно промивати зовнішні поверхні за допомогою миючих засобів, що не містять абразивних включень або агресивних компонентів. При митті використовуються м'які губки або тканинні матеріали. Перед очищенням прилад необхідно відключити від електромережі. При виникненні несправностей слід звертатися в фірмовий сервісний центр виробника.

Бренд Atlantic завоював високу популярність на ринку електро опалювального обладнання України завдяки високій надійності устаткування, впровадження інноваційних енергоефективних технологій, якісної технічної підтримки і лояльної цінової політики. Зручно і недорого купити в Дніпрі, Харкові та Одесі у магазинах Епіцентр, та Венкон у Києві, замовити онлайн з будь-якого міста України через Розетку.

Зворотній зв’язок
або
Телефонуйте на гарячу лінію для швидкого зв’язку
0 800 500 885
Отримати консультацію
Заповніть форму та наш спеціаліст зв’яжеться із вами через деякий час
або
Телефонуйте на гарячу лінію для швидкого зв’язку
0 800 500 885
Порівняння товарів