0 800 500 885 0

Як вірно обрати конвектор?

Як вірно обрати конвектор?

Електроконвектори вважаються найбільш зручним, безпечним та економічним видом автономного опалення. І це твердження має під собою підставу. Доступні тарифи, простота монтажу та експлуатації, без сумніву, є зручною альтернативою щодо твердопаливних та газових систем опалення. Електричними конвекторами можна користуватися в якості, як основного джерела тепла в приміщенні, так і додаткового, задля підтримки комфортної температури в міжсезоння.

як обрати електричний конвектор

Електричне опалення може стати єдиним доступним засобом обігріву будівель, що розташовані на відстані від основних теплових мереж. Дуже зручним є використання електроконвекторів у квартирах, приватних будинках, котеджах, дачних будиночках, офісах, магазинах, адміністративних, складських та виробничих приміщеннях. Величезний вибір опалювальних приладів може призвести до появи у покупців резонного питання: що ж обрати, який електричний конвектор кращий?

Безперечно, вибір конкретної моделі залежить від площі приміщення, умов експлуатації, необхідного рівня комфорту. Однак, якщо ви бажаєте купити електроконвектор, що обігріватиме вас довгі роки, потрібно обрати перевіреного виробника. Тому слід звернути увагу на електричні конвектори фірми Атлантик.

Електроопалювальні прилади бренду Атлантик за багато років використання довели свою енергоефективність, надійність та безпеку експлуатації. Широкий модельний ряд електроконвекторів Атлантик дозволяє легко знайти потрібну за потужністю та вартістю, модель. Обрати, замовити та купити конвектор електричний Атлантик можна в магазинах Епіцентр (Харків, Одеса, Дніпро) або інтернет-магазині Розетка (з доставленням всією Україною).

Особливості та переваги електроконвекторів

Щоб обрати, який конвектор купити, слід ознайомитися з конструкцією і принципом дії даного типу електроприладів.

Електроконвектор — це електричний радіатор панельного типу. Пристрій, в залежності від теплової потужності, є компактним за розміром і має форму прямокутного паралелепіпеда. В металевому корпусі конвектора розміщено нагрівальний елемент, що перетворює електричну енергію в тепло. Скрізь нижні отвори холодне повітря з нижніх шарів приміщення потрапляє до корпусу пристрою, прогрівається і, внаслідок зменшення маси, піднімається. Завдяки цьому в приміщенні відбувається безперервна циркуляція повітря. Це і є конвективний теплообмін, що дозволяє швидко, якісно і своєчасно прогріти все приміщення, відновлюючи тепловитрати.

як працює електричний конвектор

Електричні конвектори Атлантик мають попит у Харкові, Києві, Дніпрі, Одесі, а також інших містах України завдяки наявності таких важливих технічно-експлуатаційних переваг:

  • швидкий та якісний обігрів, навіть великих приміщень, завдяки безперервної конвекції;
  • енергоефективність, завдяки високому КПД (більш ніж 90%) і можливості автоматичного регулювання потужності та програмування режимів роботи;
  • простота монтажу, підключення, експлуатації та обслуговування (все це — без розробки проєкту та схвалення щодо встановлення електроприладів);
  • високий рівень пожежної безпеки;
  • безшумність, гігієнічність та екологічність;
  • не випаровує вологу в приміщенні та не спалює кисень;
  • стильний сучасний дизайн, компактні розміри та невелика вага;
  • надійність та довговічність, доступна вартість та широкий вибір моделей.

Як обрати конвектор: поради та рекомендації

Фактори, що варто враховувати перед тим, як купити електричний конвектор

  • Потужність. Електрична потужність — найважливіший параметр опалювального приладу. Вибір її значення залежить від площі приміщення. Наприклад, для стандартних житлових приміщень, з висотою стелі 2,5 метра, продуктивність конвектора рекомендовано визначити у розрахунку 100 Вт на 1 квадратний метр опалювальної площі. При цьому огороджувальні конструкції (стіни, горище) повинні мати достатній рівень утеплення задля зниження тепловитрат. Наявність у приміщенні великої кількості вікон, високих стель, кутове розташування кімнат збільшує розрахункову потужність на 15 - 25%.
  • Спосіб монтажу. Більшість електроконвекторів встановлюють на стіну. У випадку, коли конструкція стіни, розміри простінку чи ніші у підвіконні не дозволяють це зробити, конвектор можна встановити на підлогу за допомогою знімних ніжок.
  • Розмір. Габаритні розміри пристрою залежить від його потужності. Чим більші теплові показники обігрівача, тим більшим він буде за розміром.
  • Нагрівальний елемент. Існують голчаті, трубчаті або пластинчаті типи нагрівального елемента. Компанія Атлантик використовує найефективніші П-подібні нагрівальні елементи, де сталевий трубчастий ТЕН одягнений в алюмінієвий дифузор. Саме вони відрізняються безпекою, довговічністю, підвищеним теплообміном та не пересушують повітря.

  • Управління. Конвектори з механічним способом управління мають меншу вартість, більш надійні та довговічні. Моделі з електронним управлінням забезпечують більшу ефективність, стабільність, максимальну точність температури та зручність експлуатації.
  • Клас захисту. Надійні та безпечні пристрої повинні мати ступінь захисту від вологи та пилу не менш за IP24. Такі конвектори захищені від проникнення бризок за будь-яким напрямком.
  • Терморегуляція. Конвектори з механічним термостатом коштують дешевше, хоча періодично характерно клацають під час вмикання і вимикання, мають запас похибки в межах 1-3 °С. Електронні термостати працюють безшумно, мають тривалий термін експлуатації та здатність підтримувати температуру в приміщенні з точністю до 0,1 °С.
  • Додаткові функції. Сучасні конвектори можуть бути оснащені захистом від замерзання, датчиком перекидання, таймером, дисплеєм, мати можливість програмування та Wi-Fi управління.
  • Комплектація пристрою. Комплектація електричного конвектора повинна включати технічну документацію, кабель з вилкою для підключення до мережі, кронштейн для настінного монтажу. Також, до комплекту, можуть бути включені ніжки, що є необхідними при встановленні конвектора на підлогу.

Електроконвектори Атлантик повністю відповідають всім актуальним вимогам сучасного ринку. Новітні конструкторські розробки та передові технології, що використовуються у виробництві, дозволяють компанії Атлантик пропонувати покупцям надійні, енергоефективні, стильні, екологічні та доступні рішення.

Якщо вам потрібен надійний та економічний конвектор електричний, знайти його та купити в Харкові, Києві, Дніпрі, Одесі можна в магазинах-партнерах компанії Епіцентр і Розетка. Конвектори Атлантик подарують вашому дому тепло та затишок, навіть найхолоднішими зимовими вечорами.

Зворотній зв’язок
або
Телефонуйте на гарячу лінію для швидкого зв’язку
0 800 500 885
Отримати консультацію
Заповніть форму та наш спеціаліст зв’яжеться із вами через деякий час
або
Телефонуйте на гарячу лінію для швидкого зв’язку
0 800 500 885
Порівняння товарів