0 800 500 885 0

Як підібрати газовий проточний водонагрівач потрібної продуктивності

Як підібрати газовий проточний водонагрівач потрібної продуктивності

Газові проточні водонагрівачі або газові колонки використовуються для швидкого ефективного підігріву води для побутових потреб. Встановлюються прилади в газифікованих квартирах, приватних будинках, сантітарно-побутових приміщеннях офісних і виробничих будівель. При виборі відповідної моделі газового водонагрівача в першу чергу слід звертати увагу на його теплову продуктивність.

Зводити вибір колонки до оцінки інших критеріїв можна лише в тому випадку, коли продуктивність відповідає експлуатаційним потребам. Компанія Atlantic пропонує якісні енергоефективні газові проточні водонагрівачі,які ви завжди можете купити в Україні за цінами від виробника в магазинах-партнерах Розетка, ВенКонЕпіцентр.

газові колонки атлантик

Чим визначається продуктивність газового проточного водонагрівача

Продуктивність газової колонки - обсяг води, який прилад здатний нагріти за одиницю часу. У паспортних даних більшість виробників вказують цю характеристику в літрах за хвилину (л/хв). При цьому не варто ототожнювати цей показник з максимальною пропускною здатністю колонки.

Протока буде залежати від тиску в системі холодного водопостачання. У квартирі тиск буде визначатися станом трубопроводів і потужністю насосних станцій, які подають воду на багатоквартирний будинок. Якщо водопостачання в приватному будинку здійснюється від свердловини, то тиск буде залежати від напору насосу.

Сучасні газові нагрівачі здатні функціонувати при значеннях тиску води в системі від 0,2 до 10 бар. Зазвичай тиск води в багатоповерхових будинках становить від 0,5 до 5 бар, тому з даними показником проблем бути не повинно. Комфортний проток в точці розбору гарячої води також можна налаштовувати за допомогою регулювальних ручок на колонці.

При оцінці продуктивності газового нагрівача важливо знати, яка різниця температур або Δt закладена. Необхідно розуміти, на скільки градусів прилад буде нагрівати воду. Загальноприйнятим значенням різниці температур є показник у 25 °С. Якщо в паспорті не прописано інше значення, то слід орієнтуватися саме на таку Δt.

Таким чином, зазначена в технічних характеристиках продуктивність в л/хв означає, що прилад може нагріти у хвилину певну кількість води на 25 °С. Якщо продуктивність становить 10 л/хв, то колонка буде нагрівати 10 л води у хвилину від температури 10 °С до 35 °С.

Продуктивність в л/хв не є визначальною характеристикою з технічної точки зору. Вона представлена в такій формі для зручності сприйняття. Основним показником газового нагрівача є його теплова потужність, виражена в кВт. Але звичайній людині куди простіше уявити обсяг води, що нагрівається, ніж розібратися з цифрами потужності.

Також слід враховувати, що колонка має дві потужності: повну або номінальну і корисну. Корисна потужність враховує тільки те тепло, яке безпосередньо йде на нагрів води. Повна ж вказує всю вироблювану енергію разом з неминучими втратами.

максимальна протока води в газовій колонці

Як правильно розрахувати продуктивність газового проточного водонагрівача

Вибір продуктивності газового водонагрівача буде залежати від таких факторів:

  • кількість точок розбору води на об'єкті;
  • необхідність одночасної роздачі води в кожній точці;
  • тип сантехприборів в точках розбору;
  • кількість одночасних користувачів.

 

Чим більше людей буде одночасно використовувати гарячу воду, тим більшу продуктивність повинна мати газова колонка. Якщо апарат призначений для обслуговування одного або двох умивальників зі змішувачами, то буде досить протоки в 6 - 8 л/хв. При наявності раковини та душової сітки або ванної мінімальна продуктивність повинна складати 10 л/хв.

У звичайній квартирі є максимум 3 точки споживання гарячої води. І в 99% відсотках випадків вони не використовуються одночасно. Тому для квартири підійдуть колонки з протокою води до 11 л/хв. Також слід враховувати, що не завжди тиск води в системі водопостачання дозволить одночасно комфортно користуватися всіма точками розбору.

Для місць громадського користування, в яких може бути кілька умивальників і душових сіток, слід застосовувати газові колонки з протокою від 15 л/хв. Або ж встановлювати кілька нагрівачів з меншою потужністю.

Продуктивність або потужність газової колонки зазвичай вказується в інформаційній табличці, яка розміщується на корпусі апарату. Якщо табличка відсутня, то такі дані обов'язково повинні вказуватися в технічному паспорті або інструкції з експлуатації. Також звертайте увагу, при якому значенні Δt розрахована продуктивність.

Деякі виробники намагаються схитрувати та використовують нестандартну Δt в 15 °С або навіть 10 °С. У технічних характеристиках газових проточних водонагрівачів Atlantic завжди вказується продуктивність приладу при Δt 25 °С. Для інформативності також прописується продуктивність при Δt 50 °С, що обов'язково уточнюється в документації. купити в Дніпрі, Харкові, Одесі газові водонагрівачі Atlantic ви можете в магазинах наших партнерів Розетка, ВенКон, Епіцентр.

Як підібрати газовий проточний водонагрівач потрібної продуктивності

Фахівці в області теплотехніки рекомендують для побутового використання купувати проточні газові нагрівачі з номінальною потужністю не менше 19 кВт і продуктивністю 10 л/хв. Колонки з такими характеристиками буде цілком достатньо для установки у квартирі та використання сім'єю з 3-4 осіб. Для приватного двоповерхового будинку, де є кілька ванних кімнат, буде доцільно встановити два водонагрівачі з аналогічними характеристиками на кожному поверсі.

При установці одного потужного водонагрівача неминучі великі тепловтрати через велику довжину траси трубопроводів. Для забезпечення гарячою водою санітарно-побутових приміщень виробничих підприємств, душових у басейнах, спортзалах, фітнес-центрах, медичних установах слід розглядати водонагрівачі потужністю від 25-30 кВт і протокою від 15 л/хв.

Зворотній зв’язок
або
Телефонуйте на гарячу лінію для швидкого зв’язку
0 800 500 885
Отримати консультацію
Заповніть форму та наш спеціаліст зв’яжеться із вами через деякий час
або
Телефонуйте на гарячу лінію для швидкого зв’язку
0 800 500 885
Порівняння товарів