0 800 500 885 0

Що обрати: газову колонку або електричний накопичувальний водонагрівач

Що обрати: газову колонку або електричний накопичувальний водонагрівач

Якщо ваш будинок не підключений до системи центрального гарячого водопостачання, то отримати гарячу воду для побутових потреб можна за допомогою автономних водонагрівачів. Сучасні водонагрівальні прилади здатні швидко, ефективно та економічно підігрівати воду з системи холодного водопостачання та подавати її на змішувач.

Виробники пропонують безліч різноманітних водонагрівачів: котли, проточні електроводонагрівачі, пристрої непрямого нагріву, крани-водонагрівачі. Але самими затребуваними серед споживачів приладами є газові колонки та електричні бойлери або накопичувальні водонагрівачі.

Газова колонка чи бойлер?

Якщо ваш будинок або квартира газифіковані, електропроводка знаходиться в справному стані, то при необхідності покупки водонагрівача ви можете вибирати між колонкою і бойлером. Тому важливо знати пристрій, принцип роботи, слабкі та сильні сторони кожного типу нагрівального приладу. Компанія Atlantic спеціалізується на розробці та виробництві надійних енергоефективних газових і електричних проточних водонагрівачів, які ви завжди можете купити в Україні за найдоступнішими цінами в магазинах Розетка, ВенКон (Київ), Епіцентр (Дніпро, Одеса, Харків).

газовая колонка или бойлер

Характеристики та особливості газових колонок

Газові колонки є проточними водонагрівачами безперервної дії. Вони не є новим обладнанням і почали широко застосовуватися в житлових будинках з середини минулого століття. Сучасні колонки мають автоматизований пристрій. Користувач відкриває водорозбірні крани та відразу ж отримує гарячу воду комфортної температури.

Кілька секунд може подаватися холодна вода, тому що відбувається витік рідини, що остила, на ділянці між змішувачем і колонкою, а також здійснюється нагрів теплообмінника. Сучасні газові колонки оснащені функцією модуляції потужності. При зміні протоку води на змішувачі система модуляції змінює потужність полум'я пальника, тому температура в точці водорозбору залишається постійною.

Побутова газова колонка з потужністю близько 20 кВт і продуктивністю від 10 літрів на хвилину може забезпечити одну-дві точки водорозбору. Такого пристрою буде достатньо для забезпечення господарсько-побутових потреб сім'ї. Більш потужні агрегати знадобляться для оснащення котеджів, санітарно-побутових приміщень громадського користування.

Робота блоку автоматики та системи розпалу колонки відбувається за рахунок живлення від автономних елементів (батарейок), тому газові нагрівачі повністю незалежні від електрики. Широкий асортимент газових водонагрівачів дозволяє вибрати пристрій відповідної потужності, дизайну, вартості, кольору і габаритних розмірів.

система захосту в газових колонках атлантик

Переваги та недоліки бойлерів

Бойлер виготовляється у вигляді бака об'ємом від 15 л до 300 л. У баку постійно знаходиться вода, що надходить з системи холодного водопостачання. Нагрівання води виконує нагрівальний елемент (ТЕН) мокрого або сухого типу. Для підтримки постійної температури води нагрівач бойлеру повинен час від часу включатися і витрачати електроенергію, навіть якщо розбір води не проводився.

Для зниження тепловтрат і частоти включення нагрівача внутрішній бак теплоізолюється пінополіуретаном і обшивається зовнішнім шаром металу. Якщо ж гаряча вода з бака повністю витрачена, то нагрів нового обсягу в 50 л на 50 °С займе близько 1,5-2 годин.

елементі конструкції накопичувального водонагівача

Основною перевагою бойлера є можливість установки та використання в приміщеннях, в яких відсутній підвід газу. Установка бойлера не потребує отримання дозволів та розробки проєкт, як у випадку з газовою колонкою. Необхідно буде підвести електророзетку або окремою лінією вивести кабель живлення на квартирний щиток.

Електрична потужність побутових електроводонагрівачів об'ємом 50-150 л становить 1,5-2,5 кВт. Компанія Atlantic при виробництві проточних водонагрівачів використовує передові наукові розробки та застосовує сучасні енергоефективні матеріали. Якщо вас зацікавили газові та електричні водонагрівачі Atlantic, купити в Дніпрі, Харкові, Одесі їх можна в магазинах Розетка, ВенКон, Епіцентр.

Порівнюємо обидва типи водонагрівача

Неможливо однозначно відповісти на питання: що вибрати, газову колонку або бойлер. Обидва типи пристроїв при правильному монтажі та грамотному використанні можуть ефективно застосовуватися для нагріву води. Вибір залежить від можливостей підключення, вимог до параметрів і умов використання.

газова колонка чи накопичувальний водонагрівач

Порівняємо водонагрівачі за окремими економічними, технічними та експлуатаційними характеристиками

  • Вартість залежить від таких факторів як потужність нагрівача, функціональні можливості, компанія-виробник, розміри та дизайн. Але якщо порівнювати колонку з тепловою потужністю у 20 кВт (11 л / хв) і електричний бойлер об'ємом 100 л (потужність ТЕНа 1,5 кВт) виробників середнього рівня, то ціни будуть практично рівнозначними. Бойлер з мінімальною функціональністю буде навіть на 20 - 30% дешевше.
  • Монтаж. Якщо в приміщенні вже була встановлена колонка, є патрубок підключення газу, тоді монтаж буде полягати в закріпленні приладу на стіну. Якщо ж підключення проводиться вперше, то може знадобитися проект, дозвіл і послуги спеціалізованої монтажної організації. Підключити бойлер можна самостійно. Будуть потрібні навички роботи з електропроводкою і сантехнікою.
  • Безпека. Обидва нагрівачі мають продуману конструкцію і автоматичну систему безпеки. У бойлерах небезпеку може становити пробій ТЕНу на корпус. Газова колонка небезпечна витоком газу при невмілому монтажі.
  • Рівень комфорту. Газова колонка працює будь-який відрізок часу, бойлер - тільки до витрачання запасу води в баку. При цьому температура води при подачі з бойлера постійна і не залежить від кількості точок розбору. Бойлером можна користуватися навіть при найнижчому напорі в системі водопостачання.
  • Витрата енергоресурсів. Газові колонки вважаються більш економічними. Газ витрачається тільки при подачі води, а ККД пристрою вище. Хоча з тарифами на енергоносії, що постійно змінюються, складно передбачити, який нагрівач буде більш вигідним в найближчому майбутньому.
  • Габарити та дизайн. Газові колонки мають більш компактні розміри та меншу вагу, акуратний дизайн. Бойлери громіздкі та масивні, оскільки зберігають чималий запас води.
  • Вимоги до обслуговування. Обидва прилади вимагають щорічного обслуговування. Сервісне обслуговування бойлера, особливо з мокрим ТЕНом, буде більш витратним за часом.
Зворотній зв’язок
або
Телефонуйте на гарячу лінію для швидкого зв’язку
0 800 500 885
Отримати консультацію
Заповніть форму та наш спеціаліст зв’яжеться із вами через деякий час
або
Телефонуйте на гарячу лінію для швидкого зв’язку
0 800 500 885
Порівняння товарів