0 800 500 885 0

Як обрати водонагрівач?

Як обрати водонагрівач?

Як вірно обрати водонагрівач

Купуючи водонагрівач, ви плануєте вирішити ряд побутових проблем, пов’язаних з гарячим водопостачанням. І від того, наскільки правильно ви зможете підібрати обладнання під свої завдання, буде залежати ваш майбутній комфорт. Тому фахівці рекомендують перед купівлею водонагрівача відповісти на кілька питань, які допоможуть у процесі вибору водонагрівача та забезпечать максимальний комфорт у його експлуатації в майбутньому.

Як обрати об'єм водонагрівача?

Щоб підібрати необхідний обʼєм водонагрівача, використовуйте таблицю нижче. Ці дані є орієнтовними та виконують тільки ознайомлювальну функцію.

как выбрать объем водонагревателя

2. Чи встановлені фільтри очищення води?

«Жорстка» вода з часом може спричинити поламку водонагрівача через відкладення солей та утворення накипу на стінках водонагрівача та на нагрівальному елементі. Якщо у вас не стоїть фільтр для очищення води на вході холодної води у водонагрівач, фахівці рекомендують використовувати водонагрівач з «сухим» нагрівальним елементом.

«Сухий» стеатитовий нагрівальний елемент знаходиться у закритій емальованій колбі та не контактує з водою, тому він не перегрівається та не заростає накипом. При цьому магнієвий анод запобігає утворенню твердого накипу на стінках водонагрівача. Водонагрівачі з “сухим” ТЕНом служитимуть довше, навіть в умовах експлуатації з «жорсткою» водою. І, звичайно, не треба забувати про обовʼязкове сервісне обслуговування, яке необхідно проводити не рідше за 1 раз на 2 роки.

Якщо ви все ж таки зупинили свій вибір на моделі з традиційним мідним нагрівальним елементом, вам слід скоротити періоди між обовʼязковим сервісним обслуговуванням водонагрівача. У разі експлуатації водонагрівача з «жорсткою» водою, фахівці радять проводити обовʼязкове чищення бака та заміну магнієвого анода не рідше за 1 раз на пів року (при стандартному терміні сервісного обслуговування – 1 рік).

Виконання цієї умови суттєво подовжить термін служби вашого водонагрівача. на стінках водонагрівача. Водонагрівачі з «сухим» ТЕНом служитимуть довше, навіть в умовах експлуатації з «жорсткою» водою. І, звичайно, не треба забувати про обовʼязкове сервісне обслуговування, яке необхідно проводити не рідше за 1 раз на 2 роки.

3. Чи витримає електромережа мого будинку (квартири) додаткове навантаження при підключенні водонагрівача

Якщо проводка у вашому будинку достатньо стара, та ви не впевнені, чи вона витримає додаткове навантаження, зверніть увагу на моделі водонагрівачів з потужністю ТЕНа 1500 Вт. Час нагрівання води в таких водонагрівачах може бути трохи довшим, ніж у моделях потужністю 2000–2500 Вт, але вони не спричинять додаткове навантаження на електромережу.

У таких випадках рекомендуємо вам звернутися за консультацією до фахівця з монтажу водонагрівачів. Зверніть увагу, що встановлення автоматичного вимикача з відсікання електричного струму є обов’язковим (див. Інструкцію з експлуатації водонагрівача).

У залежності від об'єму і потужності побутові водонагрівачі за один цикл нагріву можуть споживати від 0,635 кВт•годин для 10-ти літрових моделей до 17,3 кВт•год для 300-літрових

Водонагрівачі об’ємом 30 та 50 літрів мають невеликі габаритні розміри, тому для них не важко знайти місце навіть у маленькій ванній кімнаті. Але для родини з 3-х або 4-х осіб такого об’єму гарячої води, звичайно, буде недостатньо. У цьому разі зверніть увагу на водонагрівачі, розроблені спеціально для встановлення в умовах обмеженого простору – серію Slim.

Їх діаметр складає усього 338 або 380 мм, залежно від типу нагрівального елемента. Крім того, внаслідок конструкції водонагрівачів серії Slim гаряча вода нагрівається значно швидше, ніж у водонагрівачах традиційної конструкції з таким самим об’ємом бака та потужністю ТЕНа.

Зворотній зв’язок
або
Телефонуйте на гарячу лінію для швидкого зв’язку
0 800 500 885
Отримати консультацію
Заповніть форму та наш спеціаліст зв’яжеться із вами через деякий час
або
Телефонуйте на гарячу лінію для швидкого зв’язку
0 800 500 885
Порівняння товарів